У Міністерстві охорони здоровʼя пояснили, що навіть попри знеструмлення лікарень вакцини не можуть зіпсуватися.

Склади зберігання вакцин і більшість лікарень завчасно обладнали генераторами, холодильниками для місячного запасу вакцин, реєстраторами температури й термосумками для транспортування.

Заклади первинної медико-санітарної допомоги можуть зберігати вакцини для рутинних щеплень і проти COVID-19 від тижня до одного місяця.

«Усі заклади охорони здоров’я, які займаються вакцинацією, мають чіткий алгоритм дій у разі знеструмлення, а медики пройшли додаткове навчання й знають, що робити», – додають у МОЗ.

Якщо ж медичний заклад не має приладів для зберігання й безперервного моніторингу температури вакцини, то там не зберігають відкриті багатодозові флакони з вакциною більше ніж шість годин.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україну доставлять додаткові 30 тисяч доз вакцини проти грипу до 29 грудня. Ці вакцини розподілять по всій Україні, зокрема й у ті області, частина котрих тимчасово окупована (крім Луганської).


Ми розповідали, чи можлива в Україні твіндемія, тобто одночасна епідемія COVID-19 і грипу, а також про те, коли буде комбінована вакцина від грипу й COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі