В Україну доставлять додаткові 30 тисяч доз вакцини проти грипу до 29 грудня, повідомляють у МОЗ.

Ці вакцини розподілять по всій Україні, зокрема й у ті області, частина котрих тимчасово окупована (крім Луганської).

У МОЗ нагадують, що вакцинуватися потрібно лише цьогорічною вакциною, бо вона розроблена саме проти тих штамів, які циркулюють у цьому році.

Щеплення можна робити протягом усього сезону грипу, що зазвичай триває із жовтня до травня наступного року. Імунітет має сформуватися протягом тижня або двох.

Вакцинуватися насамперед слід людям із групи ризику: медикам, вагітним, сектору безпеки, дітям до 5 років, літнім людям старше 60 років, пацієнтам із хронічними захворюваннями, учителям і тим, хто працює в місцях скупчення людей. Робити щеплення закликають водночас і всіх українців, щоби потенційно зменшити навантаження на систему охорони здоров’я під час повномасштабної війни.

Як гуманітарну допомогу від компанії Sanofi і в межах ініціативи PiVi Україна вже отримала 223 тисячі доз вакцин проти грипу. Крім того, на комерційний ринок має зайти 150 тисяч доз вакцин. Поки що в аптеках є лише 50 тисяч. Це пов’язано з тим, що на вакцину недостатній попит.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ми розповідали, чи можлива в Україні твіндемія, тобто одночасна епідемія COVID-19 і грипу, а також про те, коли буде комбінована вакцина від грипу й COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі