У Львові таки встановлять новорічну ялинку в центральній частині міста, але без традиційного ярмарку, заявив мер міста Андрій Садовий. 

«Коли ми думали чи ставити цього року ялинку, то радилися передусім із військовими й психологами. Ялинка – це не просто святкова декорація, а багаторічна традиція. І ми встановлюємо її не на зло комусь чи всупереч, а завдяки тому, що маємо таку можливість і хочемо зберегти хоч частину гарних спогадів наших дітей. Їх і так пограбували, вкрали дитинство у всіх можливих значеннях», – розповідає Андрій Садовий.  

Різдвяне дерево подарувало місту підприємство «Світанок». Садовий додає, що ця ялинка росла на теплотрасі і її коріння почали нищити мережі. Тому її й так потрібно було зрубати. 

«Місто не витратило жодних коштів на встановлення. Усе робиться виключно силами працівників комунальних підприємств, які вирішили подарувати цей день для наших дітей», – підкреслює  мер Львова.

Ілюмінації використають з минулих років. Ялинка стоятиме близько місяця. Світитиме п’ять годин на день, з 17:00 до 22:00. «Година роботи ілюмінацій за потужністю як одне кип’ятіння чайника. Якщо не буде електрики в центрі, то ялинка теж не світитиме».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві також не буде масових святкувань на Софійській площі. Ялинку встановлять «символічну». Головна ялинка країни буде штучною, 12 метрів у висоту, ПРИКРАШЕНА ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИМИ ГІРЛЯНДАМИ, які світитимуться від генератора. Біля генератора БУДУТЬ ТОЧКИ ДЛЯ ПІДЗАРЯДЖЕННЯ ТЕЛЕФОНІВ й інших гаджетів. Після свят, за словами Кличка, бізнес, який надає генератор і забезпечить його роботу, обіцяє передати його військовим.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка ілюстративна