ГО «Антикорупційний штаб» запустили карту відновлення, де фіксують об’єкти, які вже вдалося відновити після руйнувань РФ.

Наразі на мапі більше тисячі таких будівель, загальна сума відновлення яких перевищує 1 мільярд гривень.

Карту відновлення запустили на базі карти руйнувань, попереднього інструменту ГО «Антикорупційний штаб». Вона містить дані про розташування об’єкта, його фото до й після руйнування та після відбудови, а також інформацію про джерело коштів для ремонту (це не завжди бюджетні кошти).

За словами голови правління «Антикорупційного штабу», здебільшого йдеться про дрібний ремонт, але на нього витрачають багато коштів. Ці кошти треба фіксувати, бо це умова прозорої відбудови. Він додав, що поки відбудову важко назвати прозорою. Тому мета мапи – залучати кошти на відбудову й моніторити їх використання.

За різними підрахунками, на відбудову потрібно понад 700 мільярдів доларів без урахування енергосистеми й територій, які ще не деокуповані. Зокрема, на відновлення інфраструктури треба більше 40 мільярдів доларів, зазначив заступник голови комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мапу руйнувань ГО «Антикорупційний штаб» запустили наприкінці червня 2022 року.


В Україні після восьми масованих ракетних атак РФ пошкоджені всі теплові й гідроелектростанції, повідомляють в уряді.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі