ГО «Антикорупційний штаб» запустила «Карту Руйнувань», яка дозволяє фіксувати наслідки російського вторгнення в Україну.

На мапу аналітики «Штабу» з перших днів війни вносять світлини зруйнованих або пошкоджених цивільних об’єктів: будинків, шкіл, церков, стадіонів та інших. Такі фото команда знаходить і додає власноруч, вказуючи точну адресу та координати.

На мапі можна обрати категорію споруд для перегляду, а також побачити стан будівель до та після повномасштабного вторгення рф.

Наразі на мапі вже півтори тисячі зруйнованих об’єктів. «Кількість об’єктів на мапі далека від реального обсягу руйнувань, але ми не ставимо за мету охопити всі-всі будинки та споруди, а обираємо найбільш наочні приклади, – кажуть в «Антикорупційному штабі».

Мапа орієнтована на закордонних користувачів, інформація про руйнування зазначена українською й англійською мовами.

У довгостроковій перспективі світлини з мапи будуть використані у Гаазі як доказ військових злочинів рф в Україні. Окрім того, після закінчення війни «Карта Руйнувань» продовжить життя й буде об’єднана з «Картою Ремонтів». Це один із проєктів «Антикорупційного штабу», де аналітики відслідковують рух бюджетних коштів і викривають зловживання на ремонтах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Відновлення України коштуватиме 1,1 трильйона доларів, вважає очільник Європейського інвестиційного банку Вернер Хойєр.

Станом на кінець травня інфраструктура України вже зазнала збитків на $105,5 мільярда через війну. Загальна сума збитків житлового фонду становить $39,3 мільярда. Найбільше постраждали міста: Маріуполь, Харків, Чернігів, Сіверськодонецьк і Лисичанськ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі