У Києві створюють реєстр дозволів на викиди забруднювальних речовин у повітря, повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

У цьому реєстрі кияни зможуть побачити дозвільні документи підприємств, що мають право забруднювати повітря протягом термінів, визначених документом. Зокрема, там можна буде знайти назву підприємства, інформацію про власне дозвіл і передбачений ним потенційний обсяг викидів.

В управлінні екології очікують, що реєстр дозволить визначити осередки найбільшої концентрації забруднювальних речовин, зафіксувати їхній обсяг, візуалізувати карту з джерелами забруднень, а також дасть змогу працювати над програмою поліпшення якості повітря.

Наразі до реєстру внесли понад 900 дозволів. Завершити його наповнення планують до червня 2023 року, але публічний доступ до нього можна буде отримати лише впродовж трьох місяців після завершення воєнного стану.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку жовтня стало відомо, що в Україні створять Національний реєстр викидів. Його планують інтегрувати з відповідним європейським реєстром.


Також Київрада затвердила програму моніторингу повітря. Згідно з нею, кількість референтних (високоточних) пунктів моніторингу повітря збільшать від 5 до 17 протягом чотирьох років. Це дозволить рівномірно розподілити пункти спостережень територією всього міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі