«Зимова країна» на ВДНГ почала роботу з 10 грудня.

Ключові локації незмінні, але у 2022 року містечко має укриття в трьох павільйонах і працює енергоощадливо, кажуть у експоцентрі. Резиденцію Санти поки що не відкрили, вона працюватиме з 17 грудня до 8 січня. Вхід коштуватиме 350 гривень, для дітей до 5 років безоплатно (якщо один із батьків купив квиток).

Що працює і скільки коштує

У павільйоні №4 відкрили експозиційний простір «Нескорена нація». Тут можна побачити одне з найбільших зібрань розписного трипільського посуду, старовинну козацьку зброю, макети визначних релігійних споруд світу, ужиткові й сакральні артефакти, кажуть організатори. Це виставки «Трипільська культура коріння нескорених», «Літопис планети», «Українське козацтво 1489–2022» та «Пам’ятки віри».

Відвідати одну виставку коштує 180 гривень для дорослого та 100 гривень для дітей від 6 років. Доступ до всіх залів 230 гривень для дорослих та 180 гривень для дітей. Для військовослужбовців та дітей до 6 років вхід вільний.

Ялинку встановили біля входу до експоцентру. Дерево прикрасили іграшками, які створили вихованці художніх шкіл. На вихідних і у святкові дні на площі будуть виступи аніматорів у образах казкових персонажів.

Також запустили венеційську карусель і колесо огляду (130 гривень), квест-атракціони (від 100 гривень) та екстремальні атракціони (від 130 до 200 гривень), курсує паровоз «Північний експрес» (100 гривень).

Працює ковзанка площею 2500 квадратних метрів. Оренда ковзанів входить у вартість квитка (280 гривень). Заняття з інструктором коштує 200 гривень, як і пінгвіни-помічники для дітей. Можна приходити й з власними ковзанами, але ціна не зміниться.

Крім того, можна покататися на тюбінговій гірці. Доросла має висоту 60 метрів, а дитяча – 30 метрів (від 40 гривень).

Традиційно можна буде відвідати Animal Park (150 гривень), тропічну ферму «Планета метеликів» у павільйоні №11-А (від 160 гривень), «Динопарк» між павільйонами №1 і 2 (від 100 гривень), Оранжерею (80 гривень, лише безготівковий розрахунок).

Щодо їжі, то на фудкортах і в закладах можна буде придбати страви на грилі, чеський трдельник, хот-доги, крепи. Серед напоїв пропонують какао, каву, чай, глінтвейни та крафтові настоянки. Працюють Coffee Lover, HayLoft 2.0, «Білий Налив» і Biologist, а також нові заклади – «Квіткова Мафія» та «Бар Бабак піцерія».

На час повітряної тривоги всі локації «Зимової Країни» на ВДНГ будуть припиняти роботу. Відвідувачі зможуть скористатися укриттями в трьох центральних павільйонах: № 1, 5, 13. За сім хвилин пішки також розташоване укриття метро «Виставковий центр». Після закінчення тривоги можна повернутися до розваг, показавши вхідний квиток на локацію.

«Зимова країна» буде працювати до 26 лютого щодня з 10:00 до 21:00. Графік локацій можна переглянути за посиланням. Частину коштів, отриманих локаціями, спрямують на потреби ЗСУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Зимова країна» на ВДНГ у 2022 році буде працювати в умовах критичного енергозаозадження. Ми розповідали, що саме зміниться.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі