Новорічне містечко «Зимова країна» на ВДНГ відкриють 10 грудня. Локація працюватиме в умовах критичного енергозаощадження.

«Зимову країну» 2022 року вирішили провести під гаслом «Різдво не спинити».

У 2022 році «Експоцентр» не буде організовувати новорічну сцену, буде працювати винятково в режимі парку. Усі активності на території будуть реалізовувати власним коштом, для прикрас використають декорації минулих років.

На ВДНГ встановлять новорічну ялинку, відкриють гірку, ковзанку, резиденцію Санти, оранжерею і ще «деякі зимові локації». Новорічні іграшки для ялинки створять вихованці художніх шкіл.

Фудкорти зроблять акцент на стравах, які можна приготувати «на вогні». Поруч встановлять спеціально облаштовані бочки для обігріву, з вогнищем і дровами.

Працюватимуть і постійні гастрорезиденти ВДНГ: Coffee Lover, HayLoft 2.0, «Білий Налив» і Biologist. А також нові: «Квіткова Мафія» й «Бар Бабак піцерія».

Задля безпеки відвідувачів і в разі віялових чи аварійних відключень електроенергії основні локації комплексу перевели на альтернативні види енергозабезпечення – генератори. Опалюють деревиною й паливними теплогенераторами. Ковзанка теж буде мати окремий потужний генератор.

Кількість святкового освітлення буде залежати від ситуації в енергетиці, планують використовувати led-гірлянди. Також для контролю збалансованого споживання електроенергії встановили нові «розумні» лічильники.

На час повітряної тривоги всі локації «Зимової Країни» на ВДНГ будуть припиняти роботу. Відвідувачі зможуть скористатися укриттями в трьох центральних павільйонах: № 1, 5, 13. За сім хвилин пішки також розташоване укриття метро «Виставковий центр». Після закінчення тривоги можна повернутися до розваг, показавши вхідний квиток на локацію.

«Зимова країна на ВДНГ» працюватиме до 26 лютого у будні та вихідні (з 10:00 до 21:00), вхід вільний. Частину коштів, отриманих локаціями, спрямують на потреби ЗСУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня 2022 року ВДНГ перейшов на режим економії електроенергії. Протягом двох тижнів комплекс уже скоротив споживання у 2,6 раза, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.


На Софійській площі в Києві цьогоріч встановлять «символічну» ялинку за кошти спонсорів. Вона буде висотою до 10 метрів і без гірлянд.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі