«Olx Нерухомість» проаналізували, як змінилися ціни на подобову оренду квартир по Україні в піковий сезон року.

Загалом варіантів для подобової оренди в Україні побільшало на майже 9%, ідеться в дослідженні. Найбільше асортимент зріс серед хостелів і ліжкомісць (48%). Кількість вільних кімнат для короткострокової оренди зросла майже на 20%.

оренда будинків

Найбільший попит на оренду будинків – на Прикарпатті й у великих містах. До пʼятірки найпопулярніших входять Київ (у середньому 7100 гривень за ніч), Яремче (1000 гривень), Микуличин (2000), Львів (2500) і Дніпро (4500).

Найдорожча оренда будинку на Київщині, у середньому це 5679 гривень, а також у Дніпропетровській (3766 гривень) і Сумській (3000) областях.

Найнижчі ціни на ночівлю в будинку в Рівненській області, близько 1000 гривень. Майже в таку ж суму обійдеться оренда на Полтавщині. На Закарпатті середня вартість ночівлі в будинку сягає 1400 гривень за ніч, а в Івано-Франківській області – близько 1700 гривень.

Оренда квартир

Найбільший попит на оренду квартир – у великих містах. У Києві, Вінниці й Луцьку середня ціна за добу не змінилася і становить 650 гривень.

Найсуттєвіше розцінки зросли у Львові – на 19%, а в Києві, Луцьку й Вінниці не змінилися взагалі, якщо порівняти з груднем 2021 року.

Вартість оренди однокімнатної квартири здорожчала на 19% і зараз становить близько 775 гривень на добу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Вартість оренди квартири в Києві зросла на третину після падіння в лютому. Ціни падали до середини липня, після чого вартість оренди почала зростати. Наразі ціна тримається на рівні 15–20% нижче від показників до повномасштабної війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі