Міська влада Києва пропонує бізнесам долучитися до переліку підприємств, які можуть автономно працювати в разі блекауту.

Напередодні склали повний список адрес усіх супермаркетів, ТРЦ і ринків, які працюватимуть у разі повного відключення електроенергії. 

«Цей перелік будемо постійно розширювати, оскільки до нас звертаються представники приватного бізнесу, чиї магазини, аптеки, заклади харчування, побутового обслуговування й інші готові працювати, щоб забезпечити потреби киян у разі надзвичайної ситуації», – розповів мер Києва Віталій Кличко.

Бізнеси закликають заповнювати форму й долучатися до цих списків. 

«Підприємці можуть внести до неї інформацію про свої заклади, що готові продовжувати працювати на автономних джерелах живлення. Інформація щодо закладів буде опрацьована й опублікована на офіційному сайті та сторінках у соцмережах міської влади», – додав Кличко.

Долучатися можуть магазини, ресторани, зоомагазини, оптики, аптеки, перукарні, сто. Форма тут. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У разі блекауту проїзд наземного транспорту Києва буде безоплатним, а метро працюватиме винятково як укриття.

На всі рейси наземного транспорту міста вийдуть автобуси. На станціях підземки обладнали інтернет-звʼязок, електроенергію для підзарядження, питну вода й санітарні вузли.


Бювети, пункти обігріву, магазини й заклади з автономним живленням: ось корисні мапи й посилання в одному матеріалі в разі блекауту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі