Аналітики ЛУН дослідили, скільки коштуватиме довгострокова оренда будинків в Україні і які умови за ці гроші можна отримати.

Київ й область

Найекономніші варіанти починаються з трьох-чотирьох тисяч гривень за місяць за «хату в селі» в 30 хвилинах від столиці на авто. З плюсів – піч і колодязь, котрі роблять будинок майже повністю автономним. З недоліків – відсутність міської інфраструктури й ремонт, що «бачив життя».

З бюджетом у 10 000 гривень уже розглядають більш сучасні приватні будинки в передмісті й навіть таунхауси до 100 квадратних метрів. «Такі варіанти є цікавою альтернативою, бо є реальна можливість встановити генератор на вулиці», – кажуть аналітики ЛУН.

Є й такі варіанти.

У західних регіонах

У Львові, у районі Сихова, з бюджетом у 10 000 гривень можна знайти будинки на 50 квадратів із власною свердловиною, газовим опаленням і каміном.

На Закарпатті, котре популярне серед IT-спеціалістів, у невеличких селах і містечках для бюджету у 12 000 гривень ще є в оренду будинки. Але треба зауважити, що, за даними ЛУН, вибір у прикордонній області вкрай обмежений через надмірний попит.

Як варіант, якщо не Львів і не Закарпаття, можна розглянути Івано-Франківськ. Бюджету у 12 000 гривень на місяць вистачить на будинок у 80 квадратних метрів із газовим опаленням. І це будинок у межах міста та з доступом до інфраструктури.

Також є варіанти в Полтаві й Одесі. В Одесі, наприклад, пропонують будинки з газовим котлом за 4 500 гривень за однокімнатний будинок у 45 квадратних метрів. За 8 000 гривень це вже буде будинок у місті на 60 квадратних метрів із індивідуальним опаленням, прибудинковою територією й доступом до міської інфраструктури.

У Полтаві ж попит на житло зріс ще від початку повномасштабного вторгнення. За 10 000 гривень пропонують однокімнатний будинок-студію в передмісті на 60 квадратних метрів, проте одразу з генератором і буржуйкою. За подвійний бюджет – за 20 000 гривень – це вже буде будинок на 140 квадратів із каміном, котлом і великою прибудинковою територією.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше ми розповідали, скільки коштує подобова оренда будинку або квартири в містечках і селах України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі