Уряд планує забезпечити всі «Пункти незламності» системами Starlink для хорошого безперебійного зв’язку, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Для цього 29 листопада уряд затвердив документи, щоб ці системи зв’язку завозилися в Україну без мита й ПДВ. «Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей й організацій», – зазначив Шмигаль.

Водночас послуги Starlink для українців подорожчали. Відповідний лист компанія надіслала власникам цих систем, пише волонтер Павло Бондаренко.

25 серпня Ілон Маск вирішив знизити ціну послуг Starlink для українців зі 100 доларів до 60 на місяць. Попри те, зараз місячна вартість послуги Starlink зросте до 75 доларів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабного вторгнення росії засновник компанії SpaceX Ілон Маск запустив в Україні підтримку сервісу супутникового інтернету Starlink і надіслав термінали, які забезпечують зв’язок із супутниками.

Усі нормативні обмеження щодо використання Starlink на період воєнного часу скасували, тож наразі кожен охочий в Україні теоретично може встановити собі термінал і користуватися інтернетом від SpaceX.

Ми публікували детальний гайд із поясненнями про те, як працює Starlink, як цю систему використовують в Україні, наскільки реально зараз дістати термінал для особистого використання, як під’єднати Starlink, скільки це коштує й чи має взагалі сенс.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі