Благодійний фонд «Район #1» і UHF (ГО «Обʼєднаний Гуманітарний Фронт») запустили пілотний проєкт із виробництва приватних каркасних будинків для людей, які втратили житло через війну.

Каркасні деревʼяні домівки вже зводять у трьох селах на Київщині: Жереві, Тетерівському й Михайлівці-Рубежівці.

Будинок можна збудувати за 1-2 місяці. «Саме технологія каркасного будівництва може стати головною у відбудові українського села», – зазначають автори проєкту.

Ціна майже така ж як і для зведення модульних будинків (від 15 до 18 тисяч євро), однак якість – вища, розповідають у «Район #1».

Разом із проєктом будівництва каркасних будинків запустили й NFT-колекцію Proof of Humanity. Усі кошти з продажу підуть на будівництво нових будинків.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Район #1» заснував Андрій Титаренко у 2018 році, щоб реконструювати Рейтарську вулицю в Києві. Кошти збирали від івентів Bloc party. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну проєкт вирішили трансформувати в благодійний фонд, метою якого стало відновлення та джентрифікація всієї України.

Активісти благодійної організації «Район #1» також почали відновлювати Київщину. Наразі в команді організації приблизно 200 волонтерів, що допомагають відновлювати Гостомель. Першими проєктами «Району #1» стали дитячий садок №17 «Веселка», ліцей №1 і ветеринарна клініка, що розташована на вулиці Пушкінській.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі