Ресторан на розі вулиць Володимирської й Рейтарської в Києві залив бетоном мури 17–18 століть, які там знайшли археологи, повідомляє археолог національного заповідника «Софія Київська» Тимур Бобровський.

Утім, після розголосу, за словами депутатки Київради Євгенії Кулеби, будівельні роботи зупинили. Власники закладу не мали картки на порушення благоустрою, тож, паркан зняли.

«Власники ресторану усвідомили свою помилку й готові чекати на рекомендації, що робити зі знахідкою», – зазначила вона. На думку депутатки, якби підлогу закритої літньої тераси закрили склом, це приваблювало б туристів.

Ідеться про колишнє приміщення «Рибного базару», ресторан припинив роботу на початку 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У листопаді біля Софії Київської на розі Володимирської й Рейтарської знайшли підмурки цегляної споруди приблизно 17–18 століть. Національний заповідник спільно з Інститутом археології НАН провели дослідження знахідки.

На думку Тимура Бобровського, який брав участь у дослідженнях, мури схожі на оборонну вежу. За його словами, це можуть бути залишки кутової башти софійської садиби часів митрополита Рафаїла Заборовського.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Тимур Бобровський