Організованої евакуації з Києва у випадку відключення електроенергії, теплопостачання та води не передбачається, заявив в інтервʼю BBC Україна міський голова Віталій Кличко.

«Евакуації не передбачено. І взагалі, куди нас евакуйовувати?» – заявив Кличко.

Утім, міський голова попросив кожного киянина бути готовими до такого розвитку подій.

«У разі повного блекауту, якщо може відбутися руйнування системи тепло-, водо- й електропостачання, ми сподіваємося, що воно не відбудеться, проте було б непогано, щоб кожен мав уже домовленості в передмісті Києва з друзями, знайомими, у кого будиночок там є, щоб прорахувати такий сценарій, якщо там є теплопостачання, пічка й вода, щоб певний час провести там», – сказав Кличко.

За його словами, місто також готується до «найгіршого сценарію», коли не буде тепло-, водо- й електропостачання. На такий випадок у Києві зробили запаси їжі, води, мазуту для теплопостачання, підготували пункти обігріву, де можна зігрітися, зарядити телефони й павербанки, отримати доступ до інтернету й телекомунікацій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури України. Уже відбулося сім масованих атак. Через останню атаку 23 жовтня більша частина Києва залишилася без світла та води, електропостачання досі не відновлено.

Раніше голова департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук у коментарі The New York Times зазначив, що блекаут вимагатиме евакуації мешканців міста. За його словами, міських посадовців мають попередити про таку ймовірність за 12 годин. Після цього місто почне інформувати мешканців і просити їх покинути столицію. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі