Попит на ліхтарі за жовтень зріс учетверо, на рації – утричі, як порівнювати з аналогічним періодом 2021 року, свідчать дані маркетплейсу «Алло».

Ліхтарі активніше купують ще з весни, щоби складати в «тривожну валізу», але після початку російських обстрілів енергетичної інфраструктури продажі значно зросли. Середній чек зріс на 19% і становить 1242 гривні.

Рації купують у разі перебоїв зі зв’язком і для потреб українських захисників. Середній чек збільшився на 44% й становить 1514 гривень.

Водночас українці поки що не скуповують термоси, термобілизну, каремати й килимки, кажуть в «Алло». На ці товари попит зріс незначно, зокрема рівень продажів термобілизни залишається на рівні 2021 року. Але середній чек зріс на 25% і становить 1500 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня регулярно атакує українські обʼєкти енергетики. Через це «Укренерго» час від часу застосовує стабілізаційні чи аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00).


Продажі генераторів і павербенків зросли вдесятеро за вересень-жовтень 2022 року, свідчать дані маркетплейсу «Алло».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі