У Міністерстві енергетики запевнили, що ситуація з електропостачанням в Україні складна, але контрольована.

«Запроваджені аварійні та погодинні графіки відключення електроенергії дають можливість стабілізовувати енергосистему, проводити ремонтні та відновлювальні роботи», – зазначили в міністерстві.

Водночас українців закликали допомогти енергетикам, зменшити навантаження на мережу. Для цього, за оцінкою Міненерго, кожна родина має скоротити споживання електроенергії на 25%.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький також зазначив, що ситуація в енергосистемі може покращитися вже найближчим часом, якщо не буде подальших обстрілів.

У ДТЕК додали, що працюють над тим, щоб зменшити тривалість планових відключень електроенергії з чотирьох годин до однієї-двох. Утім, за словами виконавчого директора компанії Дмитра Сахарука, планові відключення поки залишаться.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Гендиректор ДТЕК Максим Тимченко в інтервʼю заявив про те, що українцям варто розглянути можливість переїзду за кордон на «три-чотири місяці». За його словами, це б допомогло енергосистемі.

Після того, як цю заяву розповсюдили в ЗМІ, у ДТЕК заявили, що Тимченко не закликав виїжджати за кордон. У компанії виклали фрагмент інтервʼю, на якому він каже, що потреби виїжджати нега йно немає.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна