Гендиректор ДТЕК Максим Тимченко в інтервʼю BBC закликав українців розглянути можливість переїзду за кордон на «три-чотири місяці». Це має допомогти розвантажити енергосистему України, яку періодично обстрілюють російськими ракетами.

«Якщо вони [українці] зможуть знайти альтернативне місце для проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи», – пояснив Тимченко.

За його словами, система стає менш надійною щоразу, коли російські окупанти влучають в енергообʼєкти України, а скорочення споживання електро енергії – ключ до збереження її роботи.

Крім того, зменшення побутового енергоспоживання дозволить убезпечити зокрема й лікарні, де перебувають поранені військовослужбовці ЗСУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росіяни 17 листопада знову масовано обстрілюють Україну: в Дніпрі й Одесі ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури. Також Росія здійснила масований обстріл газовидобувної інфраструктури на сході України.

Через масовані обстріли, які не припиняються вже понад місяць, без електроенергії Україні залишились 40% споживачів. У Київській області світла може не бути кілька днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна