Майже 50% енергосистеми України виведені з ладу через обстріли критичної інфраструктури російськими окупантами, розповів на брифінгу з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

«На жаль, Росія продовжує ракетні удари по цивільній критичній інфраструктурі України й воює проти цивільного населення, позбавляючи його під час зими світла, водопостачання, тепла і звʼязку», — сказав Шмигаль.

До масованого обстрілу енергетичної інфраструктури 17 листопада українське керівництво повідомляло, що Росія пошкодила близько 40% енергетичної інфраструктури.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія 15 листопада масовано обстріляла Україну. Зафіксували кілька влучань по обʼєктах критичної інфраструктури. Сили ППО збили 73 крилаті ракети та 10 дронів Shahed-136. Загалом по Україні випустили понад 90 ракет з акваторії Каспійського та Чорного морів, а також із Ростовської області РФ.

17 листопада росіяни знову масовано обстрілюють Україну: в Дніпрі й Одесі ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури. Також Росія здійснила масований обстріл газовидобувної інфраструктури на сході України.

Через масовані обстріли, які не припиняються вже понад місяць, без електроенергії Україні залишились 40% споживачів. У Київській області світла може не бути кілька днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: ДСНС