В історичній будівлі Львова, на вулиці Зеленій, 67, побудують готель та офісний центр. Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив відповідне рішення 11 листопада.

Містобудівні умови і обмеження на нове будівництво отримав Сергій Дігтяр – бізнесмен, співвласник львівського аквапарку «Пляж», пише видання «Львівський портал». 

Зараз тут розташована нежитлова будівля, яку використовують під підприємницьку діяльність. Донедавна тут працював магазин, автосервіс. Тепер будинок перетворять на шестиповерховий торговий центр із офісними приміщеннями й готелем.

Скріншот із засідання виконавчого комітету ЛМР

Ця будівля має історичну цінність і розташована на території історичного ареалу Львова. Поруч – парк Сьомого прикордонного загону та «Львівводоканал».

«Всі цінні елементи історичної будівлі, яка там була свого часу, збережуть. Зберігається цінний фасад, об’єм будівлі із прибудовою та надбудовою з боку вулиці Зеленої», – підкреслив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

На першому поверсі планують облаштувати торгові приміщення, на інших – готель, додав Коломєйцев. Це будуть не житлові апартаменти, а саме номери для тимчасового перебування, наголосив архітектор: «Було надано планування номерів – там передбачаються суто кімнати з готельною інфраструктурою».

Також виконком встановив, що висота майбутнього готелю не повинна перевищувати 22 метри, а ділянку можна забудувати максимум на 78%.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Як відомо, колись у будинку №67 на вул. Зеленій діяла фабрика паровозних арматур «Андрусевич і спілка».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі