Відключення електроенергії у Києві з настанням холодів можуть стати довшими за чотири години, якщо не зміниться пропускна спроможність мереж, цитує «Інтерфакс-Україна виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука.

Наскільки довшими можуть бути відключення, він не сказав, але підкреслив, що зі зниженням температури підвищується споживання електрики.

«Коли знижуватиметься температура, споживання зростатиме. Кожні 5-7 градусів зниження температури це в середньому плюс 10% споживання», – пояснив він.

За його словами, ДТЕК намагатиметься скоротити тривалість відключень, якщо оператор «Укренерго» збільшить можливість передачі електроенергії до Києва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня систематично атакує українські обʼєкти енергетики. Так, за останні п’ять тижнів РФ обстріляла десятки підстанцій «Укренерго» і понад 10 об’єктів генерації.

Через це «Укренерго» час від часу застосовує стабілізаційні чи аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). За графіками відключень світло в Києві можуть вимикати на чотири години тричі на день.

На ремонт підстанцій, за словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, треба ще щонайменше 5 мільярдів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі