За час повномасштабної війни РФ уразила понад 400 об’єктів критичної інфраструктури України у сфері електро- й теплопостачання, повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

«У більшості випадків це котельні. Найбільше на Харківщині, Київщині, Донеччині. Терористи також вивели з ладу низку енергоблоків ТЕС і ТЕЦ», – зазначив він.

Крім того, за словами премʼєра, за останні п’ять тижнів РФ обстріляла десятки підстанцій «Укренерго» і понад 10 об’єктів генерації.

Відновлення цих обʼєктів триває цілодобово, однак на цю роботу потрібні «значні фінансові ресурси», підкреслив Шмигаль. Так, за його словами, на відновлення генерації пошкоджених ТЕС і ТЕЦ потрібно понад 2,5 мільярда гривень. На ремонт підстанцій треба ще щонайменше 5 мільярдів гривень.

«На жаль, не можна виключати нових ударів росії. Наразі в кожному регіоні здійснюються комплексні заходи для захисту енергетичної інфраструктури, посилюється наша ППО», – додав голова уряду.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня систематично атакує українські обʼєкти енергетики. Через це «Укренерго» час від часу застосовує стабілізаційні чи аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). За новими графіками відключень світло в Києві можуть вимикати тричі на день.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ДСНС