Росія вранці 31 жовтня знову почала масовану ракетну атаку по Україні. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що під прицілом «мирні обʼєкти».

Починаючи з 07:00, росіяни здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України, повідомили Повітряні сили ЗСУ. Ракети запускали з літаків-ракетоносців Ту-95/Ту-160 з півночі Каспійського моря й з району Волгодонська (Ростовська область). Із понад 50 запущених ракет 44 збили українські сили ППО.

Попри це російські ракети й дрони пошкодили 18 обʼєктів у десяти регіонах, більшість яких енергетичні, повідомив премʼєр Денис Шмигаль. У результаті знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях України.

Київ

У місті працювала ППО, повідомила військова адмінстрація. Завдяки ефективній роботі сил ППО влучань у місті не було, кажуть у військовій адміністрації.

У результаті ударів по об’єктах критичної інфраструктури частина Києва була знеструмлена, повідомив міський голова Віталій Кличко. У деяких районах немає води.

У військовій адміністрації уточнили, що це сталося через влучання в області. Був пошкоджений енергооб’єкт, що живить близько 350 тисяч квартир, зазначили в ДТЕК «Київські електромережі». Графіки відключень, складені раніше, не актуальні. 

Через обстріли знеструмлені ділянки має «Укрзалізниця», у компанії повідомили про затримку кількох потягів, що прямують з Києва.

Київська область 

У Київській області теж працювало ППО, повідомляв голова ОВА Олексій Кулеба. За даними поліції, збили щонайменше 10 російських ракет.

Утім, було влучання по одній із громад. Через масовані обстріли в області є пошкодження енергетичної інфраструктури. Без світла залишилася частина регіону. Мешканців Київської області закликали підготуватися до тривалої відсутності електрики.

Дві людини постраждали через атаку. Одна з них у важкому стані й перебуває в лікарні. Також в області є руйнування, повідомляють у поліції. 

Уламки ракети. Фото: поліція Київської області

Харків 

У Харкові через ракетний удар було пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури. Через це можливі перебої зі світлом. Постраждалих станом на 8:30 не було, інформація уточнюється, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

UPD. Через удар по Харкову знеструмлене метро й наземний електротранспорт, повідомив міський голова Ігор Терехов. Холодногірсько-заводську лінію вже запустили, а тролейбуси й трамваї замінили автобусами. Крім того, у місті проблеми з водопостачанням.

Черкаська область

РФ атакувала один з об’єктів критичної інфраструктури Черкащини. Частину області знеструмлено, аварійні служби працюють, повідомляє голова ОВА Ігор Табурець.

Запоріжжя

Постраждав й об’єкт критичної інфраструктури в Запоріжжі. Через атаку в місті виникли відключення енергопостачання, повідомили в міськраді.

Постраждалих на 8:40 не виявлено, усі служби працюють на місцях влучань, повідомили в ОВА.

Вінницька область

На Вінниччині збита російська ракета впала на цивільні об’єкти, є руйнування. Водночас люди не постраждали, пише голова ОВА Сергій Борзов.

Кіровоградська область

Про влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури в районі Світловодська повідомили в Кіровоградській ОВА. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

Львівська область 

Над Львівською областю збили ворожі ракети, повідомляє ОВА.

Чернівецька область 

У Чернівецькій області є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу, повідомив голова ОВА Руслан Запаранюк.

Волинська область

У Волинській області спокійно, повідомили в ОВА. Інформація про збиття ракет на Волині є неправдивою.

Хмельницька область

На території Хмельницької області впали уламки ракет, зруйнований цивільний об’єкт. За попередньою інформацією, потерпілих немає, повідомили в ОВА.

Рівненська область

У Рівненській області немає влучань. За словами голови ОВА Віталя Коваля, це завдяки успішній роботі ППО по всій Україні.

Дніпропетровська область

РФ поцілила по об’єктах енергетичної інфраструктури в Дніпрі й Павлограді. Унаслідок ранкової атаки об’єкти зазнали серйозних руйнувань, повідомили в Дніпропетровській ОВА.

Одеська область

Над Одещиною під час ранкової атаки ППО збила дві ракети. Упродовж дня можливі зміни в графіку відключень електроенергії, попередили в ОВА.


Росія з 10 жовтня атакує українські обʼєкти енергетики. Через це «Укренерго» час від часу застосовує аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі