2,3 мільйона доз мРНК-вакцини Pfizer проти COVID-19 передадуть в Україну, повідомляє МОЗ. Це найбільший вантаж вакцин, який США безкоштовно надали в рамках ініціативи COVAX.

З кінця жовтня й на початку листопада Україна загалом отримає 332 тисячі доз вакцини. Київ отримає більш як 31 тисячу доз, Київська область – близько 20 тисяч, а Львівська – понад 29 тисяч.

«Вакцини доступні в закладах охорони здоров’я та безоплатні», – зазначила в.о. представника ВООЗ в Україні Гійом Симонян.

Вакцину можна використовувати як для первинного курсу імунізації, так і для бустерного щеплення. Ревакцинуватися може будь-яка людина старша за 18 років.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні з 17 по 23 жовтня зафіксували 16 908 нових випадків COVID-19. Це менше, ніж за попередній тиждень, коли було майже 23 тисячі нових випадків.

В Україні зараз роблять базовий курс вакцинації від COVID-19, а також перший і другий бустер. З вересня МОЗ внесло зміни в схеми вакцинації, дозволивши вводити другу бустерну дозу всім повнолітнім, а також робити щеплення дітям від пʼяти років. Що потрібно знайти про другий бустер, ми зібрали тут.

Перелік пунктів і центрів вакцинації можна знайти за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі