86% українців вважають, що треба продовжувати збройну боротьбу з РФ, попри масові обстріли цивільної інфраструктури, свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Серед них 71% повністю згодні з цією думкою, а 16% радше погоджуються.

Водночас 10% опитаних вважають, що Україна має перейти до переговорів, щоб обстріли припинилися якнайшвидше, навіть якщо для цього треба буде піти на поступки Росії. Частка тих, хто готовий до поступок, зростає із заходу на схід країни, але на сході більшість (69%) однаково дотримується думки, що треба продовжувати збройний опір.

Серед тих, хто обрав російську мову для інтервю з дослідниками, також переважна більшість (66%) проти переговорів із РФ. Натомість 29% допускають, що переговори потрібні.

Опитування проводили з 21 до 23 жовтня методом телефонних інтервю з використанням компютера серед 1000 повнолітніх респондентів у всіх регіонах України, крім АР Крим.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на кінець липня для 84% опитаних територіальні поступки були неприпустимими. Настрої українців майже не змінилися, якщо порівнювати з липневим і травневим опитуванням КМІС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі