Росія вранці 22 жовтня нанесла ракетні удари по регіонах України. Під ударом була цивільна інфраструктура, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Масштаб пошкоджень в результаті атаки по обʼєктах енергетики співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня, зазначає «Укренерго».

Через пошкодження світло відключили в частини Хмельницької, Миколаївської, Волинської, Черкаської, Рівненської, Кіровоградської та Одеської областей. Крім того, є планові відключення світла в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Влучання в один із обʼєктів енергетики. Фото: Володимир Зеленський

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ,  за ранок РФ атакувала Україну 33 крилатими ракетами. Застосували щонайменше десять літаків стратегічної авіації Ту-160 та Ту-95 з району Волгодонська Ростовської області, які випустили 17 крилатих ракет Х-101 (Х-555). Крім того, атака йшла із кораблів з акваторії Чорного моря крилатими ракетами «Калібр» (16 пусків). Повітряні сили збили 18 крилатих ракет (13 ракет Х-101 і пʼять «Калібрів»).

Водночас, за даними президента Володимира Зеленсього, загалом випустили 36 ракет, більшість збили.

Київська область

На Київщині працювала ППО. Керівник поліції області повідомив Андрій Нєбитов повідомив про одну збиту ракету. Її уламки впали в лісополосу. Руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

Фото: поліція Київської області

Кілька ракет, що летіли на Київ, збили в області сили ППО, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Уламки збитої ракети. Фото: поліція області

Львівська область

У Львівській області працювала ППО, повідомив голова ОВА Максим Козицький.

Хмельницька область

У Хмельницькій області були влучання в Хмельницькому та Шепетівському районах, повідомив голова ОВА Сергій Гамалій.

Обласний центр та два райони області залишився без світла. Мешканцям рекомендували зробити запаси води.

За попередньою інформацією, травмованих та загиблих немає.

Рівненська область

У Рівненській області було влучання, повідомив голова ОВА Віталій Коваль.

UPD. У Рівному влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Мешканців прилеглих територій евакуйовані в безпечні місця. У медичних закладах розгорнули пункти надання медичної допомоги, повідомили в міській раді.

UPD. По деяким ракетам успішно працювала ППО, але інші влучили в ціль, повідомив Коваль. Частина Рівненського района без світла, служби працюють над його відновленням.

Чернівецька область

Над Дністровським районом Чернівецької області літак ЗСУ збив ракету, вона впала в озеро. Пошкоджень об’єктів та будинків громадян не має, повідомив голова ОВА Руслан Запаранюк.

Волинська область

У Луцьку було влучання в обʼєкт енергетики, повідомив міський голова Ігор Поліщук. У частині міста та області зникло світло, мешканцям порадили запастися водою. 

Ударною хвилею було пошкоджено приватний будинок, одна людина отримала опіки. За попередньою інформацією, загиблих немає.

Пошкоджений будинок у Луцьку. Фото: міська рада

В окремих населених пунктах зникло світло та вода, погіршився зв’язок, повідомили в ОВА.

UPD. О 12:51 в Волинській ОВА повідомили про повторний приліт по об’єкту енергетичної інфраструктури. Попередньо, постраждалих немає. Інформація щодо руйнувань уточняється.

UPD. Обʼєкт енергетики в Луцьку, у який влучили три крилаті ракети, «фактично знищений», каже міський голова Ігор Поліщук. Наразі його відновлення неможливе.

Кіровоградська область

РФ завдала ракетних ударів по енергетичних об’єктах в Кропивницькому та Голованівському районах області. Бізнес та жителів області просять суттєво скоротити споживання електроенергії. Можливі перебої зі світлом, повідомив голова ОВА Андрій Райкович.

На об'єктах, куди поцілили ворожі ракети, обійшлося без постраждалих.

Черкаська область

Черкаську область РФ атакувала вночі, повідомив голова ОВА Ігор Табурець. 

Попередньо, атакували пʼятьма дронами-камікадзе, були прильоти на один із об’єктів критичної інфраструктури, люди не постраждали.

Уранці через влучання ракети по енергооб'єкту в сусідній Кіровоградській області Уманщина залишилися без світла Уманський та частина Звенигородського районів.

Одеська область

Два ракетних удари РФ нанесла по об’єкту енергетичної інфраструктури Одеської області, повідомив голова ОВА Максим Марченко. Внаслідок цього у декількох населених пунктах Одеського району немає світла. Комунальні служби та ДСНС займаються ліквідацією наслідків.

Внаслідок обстрілу троє працівників підприємства отримали множинні поранення, їх госпіталізовано до лікарні, повідомили в прокуратурі.

Миколаївська область 

РФ також вразила два об’єкти критичної інфраструктури на Миколаївщині, повідомляє Оперативне командування «Південь».

Новина оновлюється...


З 10 жовтня РФ атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури України в різних регіонах. Через це «Укренерго» застосовує аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (вранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). Ми пояснювали, як працюють «віялові» відключення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі