Платформа OLX дослідила, що найчастіше купують українці, готуючись до зими, чи відповідає попит пропозиції й наскільки підвищилися ціни.

У вересні найбільше шукали різні обігрівачі: конвектори, радіатори, тепловентилятори, масляні й класичні УФО. Також цікавилися буржуйками, твердопаливними котлами, газовими колонтами, біокаминами на спирті (майже 243 тисячі пошуків).

Побільшало також і пропозицій, зросла середня ціна на товари для обігріву. Наприклад, біокаміни здорожчали на 2000 гривень, як порівняти із серпнем, а масляні обігрівачі й котли – на 1 200 гривень.

Комплект теплих речей (ковдра, плед, термобілизна, шкарпетки, светр) на одного дорослого коштуватиме в середньому 4 тисячі гривень. Проти серпня попит на теплі шкарпетки зріс у 20 разів, на светри – увосьмеро, на термобілизну – утричі.

Крім того, українці також шукають спальні мішки, намети й каремати. Такий набір обійдеться в середньому 7 тисяч гривень, що на 11% дорожче, ніж у серпні.

У жовтні почав також зростати попит на резервні системи живлення. У період з 10 до 16 жовтня українці почали вшестеро частіше цікавитися павербанками й зарядними станціями й учетверо частіше генераторами.

Бензинові генератори коштуватимуть орієнтовно 19,5 тисячі гривень, дизельні – учетверо дорожчі. Портативна зарядна станція (наприклад, на 210 ватт на годину, яка може тричі підзарядити ноутбук і більше десяти разів телефон) у середньому матиме ціну 15 тисяч гривень. А павербанк від 20 ампер на годину коштуватиме близько 1300 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Усім українцям треба бути готовими до відключення світла через атаки РФ на енергетичну інфраструктуру, води й тепла, попереджають у Офісі президента.

У Мінреінтеграції розповідали, як підготуватися до відключення води й газу. Тут також про те, як зберегти заряд смартфона в разі відсутності електроенергії і що робити, якщо вдома вимкнули електрику.


Попит на павербенки серед українців зріс уп’ятеро, а на свічки – учетверо, свідчать дані Rozetka.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі