Архітектор із Чилі Крістіан Віттіг допоможе з відбудовою Ірпеня, він уже працює над розробленням чотирьох архітектурних проєктів, повідомляє Irpin Reconstruction Summit.

Крістіан Віттіг. Фото: Ірпінський вісник

Це проєкти бібліотечно-культурного центру Товариства письменників і поетів, меморіалу цивільним жертвам Ірпеня й Бучі, реконструкції Ірпінської бібліотеки й загалом розроблення нового Генплану Ірпеня на основі чинного планування, розповів архітектор виданню «Ірпінський вісник».

За його словами, під час відвідин Ірпеня він був вражений легкозаймистістю великої кількості будматеріалів, які, ймовірно, «допомогли» поширитися пожежам. Віттіг також відзначив, що в місті потрібно розвивати інфраструктуру, яка дозволятиме мати доступ до природних і водночас туристичних ресурсів – лісу й води.

Архітектор вважає, що варто будувати будинки не у висоту, а в ширину. Для цього він пропонує будувати з патіо – ділянками природи в середині житлових комплексів.

Крім того, Віттіг виступає за створення ще більшої кількості міських парків, щоби вони утворювали систему, яку можна було б об’єднати веломаршрутами. Цю ідею він уже погодив із керівництвом міста.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Крістіан Віттіг є також консультантом офісу Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions і стратегічним консультантом фундації La Fuente, що займається плануванням нових освітніх просторів, зокрема бібліотек. Після землетрусу в Чилі у 2010 році фундація відновила більше 80 бібліотек.

У липні 2022 року Крістіан відвідав Ірпінь, щоб побачити масштаби руйнувань.


Архітектор й урбаніст японського походження Хірокі Мацура розробить майстер-план (стратегію просторового розвитку) Ірпеня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі