Масована ракетна атака РФ по території України триває 11 жовтня. Окупанти продовжують обстрілювати обʼєкт енергетичної інфраструктури, під ударами опинилися Запоріжжя, Львів, Вінничина. У Київській, Миколаївській, Дніпропетровській, Одеській областях і в Рівному працювала ППО.

Станом на 13:30 окупанти завдали два масовані ракетні удари із застосуванням ракет повітряного й морського базування, а також безпілотників-камікадзе Shahed-136.

Загалом РФ здійснила 28 пусків крилатих ракет, ППО збила 20 із них. Крім того, українські військові знищили 13 дронів.

Новина оновлюється...

Запоріжжя

Окупанти вдарили ракетами по шромадських будівлях й обʼєктах інфраструктури, унаслідок обстрілу одна людина загинула. Удари наносили з РСЗВ. Загалом було 12 влучань по громадських об’єктах: дві ракети влучили в автосалон, іншими вразили школу й амбулаторію, повідомили в ОВА.

Вінничина

Два дрони-камікадзе Shahed-136 атакували Ладижинську ТЕС у Вінницькій області, повідомив очільник ОВА Сергій Борзов.

UPD. РФ повторно атакувала Ладижинську ТЕС. Це відбулося в той момент, коли на місці працювали рятувальники. За попередньою інформацією, постраждали шість людей, повідомляє ДТЕК. У результаті обстрілу знову було пошкоджено енергетичне обладнання. 

UPD. Загалом під час ракетної атаки РФ уразила два об’єкти критичної інфраструктури в Ладижині й у Вінницькому районі, повідомили в ОВА.

Через удари у Вінницькій області ввели режим тотальної економії електроенергії. Це потрібно, щоб могли працювали лікарні й соціальні заклади. Інакше в області будуть вимушені ввести графіки аварійних відключень.

Львів та область

У Львівській області окупанти влучили в обʼєкт енергетики. Відомо про три вибухи на двох обʼєктах критичної інфраструктури. Щонайменше одна людина постраждала, повідомив міський голова Андрій Садовий.

Унаслідок ракетного удару 30% Львова тимчасово опинилося без електроенергії, пише міський голова Андрій Садовий. Також є перебої з водопостачанням у Сихівському й Франківському районах міста.

Фото: Офіс генпрокурора

UPD. По Львівщині окупанти вдарили трьома ракетами. Це були повторні удари по двох енергооб’єктах, які атакували 10 жовтня, у Львові й у Львівському районі.

У Львові внаслідок удару постраждав 53-річний чоловік, він має осколкове поранення, повідомив голова ОВА Максим Козицький.

За останні два дні чотири електричні підстанції на Львівщині зазнали значних руйнувань, відзначили в ОВА. Зараз шукають способи забезпечити електроживлення області іншим шляхом. Жителів Львівщини просять зробити запас води, зарядити мобільні телефони й павербенки.

Ракети летіли з акваторії Каспійського моря, одну з них збила над Львівщиною ППО.

Дніпропетровська область

Росіяни поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі в Павлоградському й Кам’янському районах Дніпропетровської області, повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко.

За його словами, руйнування «серйозні», багато населених пунктів залишилися без світла. Енергетики відновлюють обладнання.

В області запроваджують «режим тотальної економії електроенергії», щоб могли працювати лікарні, транспорт та інша соціальна інфраструктура.

Де спрацювала ППО

Уранці над Миколаївщиною ППО збила п’ять безпілотників Shahed-136, ще три знищили над Одесою, повідомляли в ОК «Південь».

Одну ракету збили над Кривим Рогом. Загалом над Дніпропетровською областю знищили чотири ворожі ракети, повідомили в ОВА.

Також сили ППО збили повітряну ціль під Рівним, повідомив очільник ОВА.

Удень дві ракети були збиті над Миколаївщиною та ще одна над Запоріжжям.

Силам ППО також подякував голова Тернопільської області. Утім, він не уточнив, що саме вони збили.


10 жовтня Україна опинилася під масованим ракетним обстрілом. Поліція повідомила про 19 загиблих і 108 постраждалих через атаку. За даними ДСНС, за день було пошкоджено 117 об’єктів, з них 35 житлових будинків. РФ влучила по об’єктах критичної інфраструктури у 12 областях і в Києві.

Зокрема, РФ цілила в енергообʼєкти по всій країні. Ракетними ударами була уражена критична інфраструктура на Київщині, Хмельниччині, у Львові, Дніпрі, Вінниці, на Івано-Франківщині, у Запоріжжі, на Сумщині, Харківщині, Житормирщині та Кіровоградщині. Було частково порушено електропостачання в Києві та 15 областях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі