Понад 50 квиткових автоматів, валідатори й інше майно на суму більше як 10 мільйонів гривень залишив «Київпастранс» на станціях міської електрички, яку вже не обслуговує, повідомляють у громадській ініціативі «Пасажири Києва».

«Київпастранс» керував міською електричкою більш як 10 років, але з березня 2022-го ці перевезення обслуговує «Укрзалізниця». «Пасажири Києва» провели аудит усіх станцій електрички та створили мапу, на якій позначили обладання, покинуте «Київпастрансом» навесні.

На 14 станціях електрички «Київпастранс» залишив 57 терміналів для купівлі квитків, 46 валідаторів, 21 термінал для безконтактної оплати, 19 приміщень кас й охорони, 59 пропускних турнікетів, а також чотири електронні табло. 

Фахівці закликають КМДА й «Київпастранс» забрати обладнання зі станцій міської електрички й використовувати його на інших зупинках громадського транспорту. За словами експертів, «Укрзалізниці» це устаткування не потрібне.

Квиткові термінали пропонують перемістити на зупинки наземного транспорту, де є значний пасажиропотік, зокрема, на Севастопольську площу, на зупинку біля Центрального залізничного вокзалу й площу Перемоги.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Організацію «Пасажири Києва» створили у вересні 2022-го, її учасники борються за розвиток громадського транспорту. Найперше вони хочуть скасувати рішення про зупинку наземного транспорту під час повітряних тривог. Детальніше про «Пасажирів Києва» ми розповідали тут.

Також наприкінці вересня кияни зареєстрували відразу дві петиції за заміну керівництва «Київпастрансу». Зокрема, підприємство звинувачують у ігноруванні потреб пасажирів.


Міська електричка відкрилася у вересні 2009 року. Зараз вона має 15 станцій і маршрут довжиною 50,8 кілометра, який долає в середньому за півтори години. Більш як 10 років електричку обслуговував КП «Київпастранс», але в березні 2022-го вона перейшла у підпорядкування до «Укрзалізниці».

Улітку «Укрзалізниця» оновила всі потяги міської електрички, а також запустила онлайн-портал для пасажирів Kyiv City Express.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі