Україна подає заявку на вступ до НАТО в пришвидшеному режимі, як це зробили Швеція й Фінляндія, заявив у відеозверненні Президент України Володимир Зеленський. 

Заявку після засідання РНБО підписав сам Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль і голова парламенту Руслан Стефанчук. 

«Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України, реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії», – сказав Зеленський.

Україна не буде вести переговори з Росією, поки президентом Росії є Путін. Бо «він не знає, що таке гідність і чесність».

Також Зеленський анонсував нові санкції проти росіян, які підтримують війну. А Верховна Рада на наступному засіданні розглядатиме проєкт закону про націоналізацію всі російських активів. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада з 24 лютого вже ухвалювала декілька законів про націоналазіцію російських активів. Депутатка Роксолана Підласа пояснила, що імовірно йдеться про голосування за націоналізацію близько 900 обʼєктів, що належать РФ як державі. Список із цих обʼєктів раніше склав Кабмін, тепер парламент має проголосувати. У переліку є «Енергомашспецсталь» у Краматорську, а також мережа магазинів Brocard.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі