Бюро економічної безпеки арештували активи «відомої російської бізнесвумен», якій через офшорну компанію належить мережа парфумерних магазинів. Про арешт активів повідомив також Офіс генпрокурора.

Арештували загалом 420 мільйонів гривень із банківських рахунків, понад 700 тисяч товарів і корпоративні права на суму 881 000 гривень.

Фото: БЕБ

Співрозмовник у правоохоронних органах повідомив виданню Liga.net, що йдеться про Brocard Тетяни Володіної, яка також володіє російською мережею «Л’Этуаль».

Згідно з розслідуванням БЕБ, компанія умисно реєструвала податкові накладні із заниженою вартістю й приховувала справжні обсяги продажів. Таким способом вона ухилилася від сплати податку в сумі 33 мільйони гривень.

Крім цього, співробітники сформували штучний податковий кредит за рекламні послуги від дистрибютора, ця схема дозволила не сплачувати ще 17,8 мільйона гривень. Тобто до держбюджету не надійшло понад 50 мільйонів гривень податків від цієї парфумерної компанії.

Наразі БЕБ веде досудове розслідування щодо умисного ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на початок року мережа Brocard нараховувала майже 100 магазинів у 26 містах України. Штат компанії становив 1808 осіб.

У травні Подільський районний суд міста Києва наклав арешт на корпоративні права ТОВ «Брокард-Україна», що через офшорну компанію належать Тетяні Володіній.

На початку червня французький парфумерний холдинг Philippe Benacin Holding придбав українські компанії ТОВ «Брокард-Україна» й ТОВ «Егзагон», повідомляла Асоціація ритейлерів. Але зміна власника відбулася без дозволу Антимонопольного комітету.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі