Нова соціальна послуга «Соціальне таксі для осіб з інвалідністю» запрацює в Києві вже в травні 2021 року, повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Орієнтовний час виходу на маршрути міста – кінець квітня-початок травня. Але можна з упевненістю сказати, що вже в травні соціальне таксі запрацює повноцінно», – пояснила Хонда.

Станом на 7 квітня 2021 року потенційні виконавці вже завершили подачу конкурсних заявок. Наразі обирають переможця – компанію-перевізника, яка надаватиме послуги.

Спершу в Києві запрацює близько 20 авто соціальних таксі, але поступово їх кількість будуть збільшувати.

Деталі щодо того, як стати користувачем послуги, нададуть пізніше. Поки що узгоджують логістичні питання.


Пілотний проєкт «соціального таксі» запустили у вересні 2020 року для перевезення дітей з інвалідністю до реабілітаційних центрів, медичних шкіл, спеціальних навчальних закладів.

Перевезення здійснювала комунальна організація «Київмедспецтранс», яка переобладнала автомобілі швидкої медичної допомоги для транспортування людей з інвалідністю. Тоді запустили 12 автомобілів зі спеціальними кріпленнями для колісних крісел.

У КМДА розповідали, якщо пілотний проєкт покаже свою ефективність, то «соціальне таксі» стане доступним для всіх людей з інвалідністю, які не можуть пересуватися самостійно.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОто: КМДА