У Львові почали виготовляти бронежилети для дітей, повідомив «Укрінформу» заступник голови правління Львівського оборонного кластера Юрій Федоров.

За словами Федорова, оборонний кластер отримав запит на 500 бронежилетів від управління Нацполіції. 

Ці жилети будуть використовувати під час евакуації. Перші 30 штук обіцяють приблизно за тиждень надіслати в Донецьку область.

Вага такого бронежилету становить до двох кілограмів. Для його виготовлення Львівський оборонний кластер імпортує матеріали.

Бронежилет виготовляють із надвисокого молекулярного поліетилену. Цей матеріал забезпечує протиуламковий, м’який балістичний захист. Дизайн розробили так, щоб дитині було зручно одягати й знімати.

Крім того, усі жилети мають яскраві кольори та світловідбивні стрічки. Туди хочуть додати ще GPS-маячок, щоби можна було знати, де перебуває дитина.

Передбачили три розміри для дітей різного віку. Вартість комплекта з бронежилета й шлему – близько 500 доларів.

Заступник голови правління Львівського оборонного кластера також додав, що вони шукають партнерів, щоб закупити «недешеві» матеріали.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Львівський оборонний кластер – волонтерський проєкт, який за шість місяців повномасштабної війни виготовив і передав на фронт майже 800 тисяч бронежилетів.


Український виробник «Арсенал Патріота» створив для жінок-військовослужбовиць лінійку полегшених бронежилетів, які містять плити з броньованої сталі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі