Соціальний проєкт «Україна без сміття» запускає ініціативу «Підвісь пакет», яка допоможе військовим частинам і волонтерським штабам сортувати сміття.

Вони зможуть отримати повний набір послуг (вивезення відходів на сортування, перероблення або утилізація) безоплатно.

Як «підвісити» пакет:

  • зайти в Telegram-бот «УБС Services» й обрати послугу «Чат з людиною»;
  • написати, що хочете «Підвісити пакет», указати кількість сміття, яке потрібно забрати;
  • оплатити послуги з перероблення. Вартість одного великого пакета на 120 літрів – 280 гривень.

«Будь-хто може «підвісити» пакет [...] Вивіз, досортування й відправлення відходів на перероблення або утилізацію «Україна без сміття» бере на себе», – розповідає команда.

Крім того, фахівці можуть на місці провести майстер-класи із сортування вторсировини. Представники військової частини або волонтери можуть забрати «підвішені пакети», звернувшись до «України без сміття» на Instagram-сторінку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Україна Без Сміття» почала збирати жерстяні бляшанки, з яких волонтери виготовлятимуть окопні свічки для військових. Надлишки підуть на звичайне перероблення.

«Україна без сміття» – громадська організація, що працює у сфері поводження з відходами та просуває роздільний збір сміття. Вона має свою станцію сортування, яка розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25/4 (метро «Деміївська»). Актуальний графік роботи є на сайті організації.

Загалом на станції можна здати близько 40 видів відходів на перероблення або безпечну утилізацію, повний список можна подивитися за посиланням. Уся сировина має бути чиста й суха.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі