Станція сортування вторсировини «Україна Без Сміття» закликає містян не викидати жерстяні бляшанки, а мити, сушити й приносити їх на станцію. Жерстяні бляшанки передаватимуть волонтерам, які виготовлятимуть з них окопні свічки для військових, а надлишки підуть на звичайне перероблення.

Окопні свічки роблять із бляшанок, картону й парафіну, їм не шкодять вологість і холод. Військові використовують такі свічки для підігріву або приготування їжі, для розведення вогнища, опалення невеликих приміщеннь і просто щоб погріти руки.

Фото: «Укрінформ»

«До нас часто звертаються волонтерські організації й військові частини за бляшанками, і ми дуже раді допомогти. Нещодавно до нас звернулася організація «Маскувальні Янголи», і ми відвантажили їм 60 кілограмів жерстянок», – розповіла засновниця УБС Євгенія Аратовська.

Що ще можна принести на станцію для ЗСУ

На потреби армії станція також приймає електронні пристрої для куріння (одноразові сигарети, вейпи, «гло» й «айкоси»). Далі їх забирають інженери з КПІ й виготовляють з них елементи живлення для дронів, а відходи здають в УБС на безпечну утилізацію або перероблення.

Ще на станцію можна приносити соломинки для напоїв (діаметром не менше 6 міліметрів): вони слугують з’єднувальними елементами для дронів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Україна без сміття» – громадська організація, що працює у сфері поводження з відходами та просуває роздільний збір сміття. Вона має свою станцію сортування, яка розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25/4 (метро «Деміївська»). Актуальний графік роботи є на сайті організації.

Загалом на станції можна здати близько 40 видів відходів на перероблення або безпечну утилізацію, повний список можна подивитися за посиланням. Уся сировина має бути чистою та сухою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Укрінформ»