У Києві запровадять оплату банківською картою в усіх видах громадського транспорту, йдеться у відповіді міського голови Віталія Кличка на петицію. Це стосується автобусів, тролейбусів і трамваїв Києва.

«Квиток в додатку «Київ Цифровий» є ненадійним засобом оплати, оскільки вимагає наявності зарядженого смартфону та підключення до інтернету. До того ж гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно», – пояснює авторка петиції Олександра Шейко.

Очільник КМДА зазначив, що забезпечення можливості оплати банківською карткою, як і іншими носіями електронного квитка, займається оператор Автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП).

За його словами, валідатори, встановлені в громадському транспорті, наразі технічно готові для впровадження цієї функції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Рада оборони Києва 1 серпня ухвалила рішення, що наземний громадський транспорт під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух у безпечному місці. Ми писали, як це буде працювати, і пояснювали, чому це погана ідея. Ми також поспілкувалися про це з одним із представником Ради оборони, першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником.

Водночас, за словами Віталія Кличка, місто не має грошей на будівництво укриттів біля зупинок громадського транспорту.

Петиція до Київради про скасування цього рішення за тиждень зібрала необхідні 6 тисяч підписів. Її розглянула та підтримала транспортна комісія Київради. Утім, депутати Київради не мають впливу на рішення Ради оборони Києва, до якої входить голова КМДА Віталій Кличко, його заступники, голови РДА, керівники міських управлінь СБУ, прокуратури, ДСНС, Нацполіції, Патрульної поліції. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі