В Україні створили безкоштовний освітній онлайн-курс «Психологічна безпека дорослих і дітей під час повітряної тривоги у школі», повідомляє ДСНС.

З курсу можна дізнатися:

  • як складати алгоритм дій для переходу в укриття;
  • які реакції на стрес бувають у дітей;
  • як допомогти дитині швидко подолати панічну атаку;
  • як повернутися до навчання, коли повітряна тривога закінчилася;
  • як реагувати на різні стресові ситуації, що можуть виникнути в дитини.

Окрім теоретичного матеріалу, онлайн-курс містить ігри й вправи, які допоможуть приборкати тривожність.

У ДСНС кажуть, що курс буде корисним для усіх, хто працює з учнями 1–11 класів, і для батьків. Авторка курсу – дитяча й сімейна психологиня Світлана Ройз.

Пройти навчання можна за посиланням.


Навчальний рік 2022–2023 почався 1 вересня й триватиме на місяць довше. Залежно від безпекової ситуації в регіоні школи працюють очно, дистанційно чи в змішаному форматі. Під час повітряної тривоги освітній процес переривається. Учителі й учні мають організовано прослідувати до укриттів і залишатися там до завершення тривоги.

У Києві винятково онлайн працюватимуть 18 шкіл, оскільки біля них немає укриттів. У решті закладів буде змішана форма навчання. Через обмежену кількість місць у бомбосховищі у більшості школах діти будуть вчитися або у дві-три зміни, або класи будуть виходити офлайн по черзі (тиждень через тиждень, місяць через місяць, місяць через два місяці).

Тут ми детальніше розповідали про навчання в умовах війни, а тут про те, як школи Києва реагуватимуть на повітряну тривогу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Нова українська школа