За кордоном перебувають 492 077 українських дітей і 16 449 вчителів, повідомив начальник головного управління загальної середньої й дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, передає «Укрінформ».

За його словами, немає статистики щодо того, скільки дітей за кордоном продовжують навчатися онлайн в українських школах.

В Україні, за даними Міносвіти, працює 12 906 шкіл, із них 3539 працюють в очному режимі, 3867 – у змішаному, і 5497 – у дистанційному.

У школах навчаються 3 мільйони 900 тисяч дітей, із них в очному форматі близько 800 тисяч, 1,3 мільйона – у змішаному форматі, й 1,8 мільйона – у дистанційному режимі.

Із дитячих садочків 4688 закладів працюють в очному режимі, 4558 – з використанням елементів дистанційного навчання, а 885 – у змішаному режимі.


Навчальний рік 2022–2023 почався 1 вересня й триватиме на місяць довше.

Залежно від безпекової ситуації в регіоні форма навчання може бути очною, дистанційною чи змішаною. Під час повітряної тривоги освітній процес переривається. Учителі й учні мають організовано прослідувати до укриттів і залишатися там до завершення тривоги.

У Києві винятково онлайн працюватимуть 18 шкіл, оскільки біля них немає укриттів. У решті закладів буде змішана форма навчання. Через обмежену кількість місць у бомбосховищі у більшості школах діти будуть вчитися або у дві-три зміни, або класи будуть виходити офлайн по черзі (тиждень через тиждень, місяць через місяць, місяць через два місяці).

Тут ми детальніше розповідали про навчання в умовах війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі