У серпні українці найчастіше шукали житло в оренду в Київській (130 тисяч запитів), Львівській (95 тисяч) і Дніпропетровській областях (63 тисячі), повідомляють в «ОLX Нерухомість».

Згідно з результатами опитування користувачів, лише 3% українців перестали орендувати житло з початком повномасштабної війни. Майже 64% респондентів зараз винаймають квартиру.

Протягом останніх трьох місяців майже чверть опитаних (23%) змінили житло. Найбільш поширеною причиною майже третина називає переїзд в інше місто (31%). 19% змінили житло через незадовільні умови оренди, 15% виїхали на прохання орендодавців.

Водночас власники квартир ішли на поступки в ціні, про це кажуть 30% опитаних. Переважно це була знижка 1120%, повідомили 46% користувачів платформи. Але для іншої половини умови оренди не змінилися.

Під час пошуку житла українці користуються передусім онлайн-платформами (40%), послугами ріелтора (28%) і «зв’язками» знайомих (21,5%).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Попит на оренду квартир у Києві відновився до рівня, який був до початку повномасштабного вторгнення, свідчать дані застосунку Bird.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі