Balbek Bureau створює інтерактивний «конструктор» для будівництва автентичних приватних будинків Київської області.

Команда наразі досліджує архітектуру деокупованих селищ області, щоби вивести дизайн-код місцини. Проєкт RE:Ukraine Village планують розширити й на інші області України, що постраждали внаслідок війни.

Творці проєкту вважають, що «конструктор» допоможе самостійно спроєктувати новий приватний будинок з автентичними для регіону елементами архітектури. Наразі «конструктор» перебуває на етапі розроблення.

«Зараз наш 3D-моделер створює варіації будинків і їхніх компонентів [...] Цей підхід дозволяє на будь-якому етапі проєктування змінити бажаний параметр (наприклад, ширину будинку). Унаслідок цього решта елементів підлаштовуються, генеруючи новий варіант моделі», – розповідають у Balbek Bureau.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Пілотне модульне містечко для переселенців RE:Ukraine від Balbek Bureau збудують у Бучі. Проєктну пропозицію тимчасового житла для переселенців студія Balbek Bureau представила ще в березні.

Модульне містечко RE:Ukraine пізніше має з’явитися в Тернопільській області. Там його зведуть на ділянці площею 40 гектарів, де можна буде розмістити до 5,5 тисячі мешканців.

Ми також запитували в українських архітекторів, як розв’язання проблему з житлом для людей, що залишилися без домівок через війну. Частина з них були проти будівництва тимчасового житла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Balbek Bureau