Balbek Bureau працює над проєктом відновлення зруйнованих сільських будинків України, який передбачає збереження їхньої автентики.

Команда студії планує дослідити архітектуру будинків найбільш постраждалих областей, щоби «вивести їхній дизайн-код і розробити систему відновлення пошкоджених будинків».

Наразі Balbek Bureau аналізує планування помешкань, типи покрівель, обрамлення вікон та інші елементи архітектури в Київській області.

«Відбудову важливо здійснювати з повагою до локального контексту, тимчасом як стандартна забудова котеджного типу цю самобутність знівелює», – зазначають у Balbek Bureau.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Пілотне модульне містечко для переселенців RE:Ukraine від Balbek Bureau збудують у Бучі. Проєктну пропозицію тимчасового житла для переселенців студія Balbek Bureau представила ще в березні.

Модульне містечко RE:Ukraine пізніше має з’явитися в Тернопільській області. Там його зведуть на ділянці площею 40 гектарів, де можна буде розмістити до 5,5 тисячі мешканців.

Ми також запитували в українських архітекторів, як розв’язання проблему з житлом для людей, що залишилися без домівок через війну. Частина з них були проти будівництва тимчасового житла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Balbek Bureau