У Києві розчищають від торговельних яток та інших сторонніх обʼєктів усі шляхи розміщення тактильної плитки, повідомляє Київрада.

Захаращена тактильна плитка може завадити людям із порушеннями зору правильно зорієнтуватися у просторі, також несе загрозу їхньому здоровʼю і життю, каже Уповноважена Київради з прав людей з інвалідністю Леся Петрівська.

За її словами, деякі представники вуличної роздрібної торгівлі, а також ресторанного бізнесу встановлюють навіси і вуличні меблі на шляху розміщення тактильної плитки.

У КМДА закликають містян, які помітили схожі порушення, звертатися до департаменту міського благоустрою або державних адміністрацій Києва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2021 році Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з університетом «Україна» провів експеримент з впровадження послуги «Персональний асистент». У ньому взяли участь шість пар – асистент і людина з інвалідністю (зі студентів університету «Україна»).

Асистенти супроводжували підопічних під час навчання та в позаурочний час. Після експерименту в КМДА вирішили, що таку послугу потрібно запровадити на рівні міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА