У Києві планується створити нову соціальну послугу для осіб з інвалідністю – «Персональний асистент». Про це повідомили в КМДА.

Персональний асистент буде супроводжувати осіб з інвалідністю в школи й університети або під час вирішення інших побутових питань.

За даними КМДА, у столиці понад 11 тисяч дітей з інвалідністю. Частина з них відвідує інклюзивні дитячі садочки та школи. За попередніми даними, послуги «Персональний асистент» зараз потребує 561 особа. Кошти на реалізацію проєкту закладено в бюджеті Києва. Але поки не відомо, коли запрацює послуга та як можна буде нею скористатися.


У 2021 році Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з університетом «Україна» провів експеримент з впровадження послуги «Персональний асистент». У ньому взяли участь шість пар – асистент і людина з інвалідністю (зі студентів університету «Україна»). Асистенти супроводжували підопічних під час навчання та в позаурочний час. Після експерименту в КМДА вирішили, що таку послугу потрібно запровадити на рівні міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі