У Нью-Йорку ті, хто хоче носити зброю, мають надати на перевірку свої акаунти у соцмережах, для цього вже ухвалили відповідний закон, пише The Assosiated Press.

Відповідно до закону, охочі носити зброю мають надати місцевим чиновникам список своїх поточних та попередніх акаунтів за три роки для перевірки їхнього «характеру та поведінки». Однак не вказало, чи потрібно буде надавати доступ до приватних облікових записів, які приховані від публічності. Перевірятимуть профілі судді, місцеві шерифи та клерки округу. Нова вимога набуде чинності у вересні.

Губернаторка Нью-Йорку Кеті Гокул зазначила, що потенційні зловмисники можуть повідомляти у соцмережах про своїх наміри.

Крім того, претенденти на зброю мають пройти багатогодинний інструктаж із техніки безпеки, довести, що вміють стріляти, надати рекомендації чотирьох осіб та пройти особисту співбесіду. 

Цей закон порушує Другу поправку, яка гарантує право громадян США на вільне зберігання та носіння вогнепальної зброї, вважає виконавчий директор Асоціації шерифів Нью-Йорка Пітер Кехо: «Я думаю, що це було б неконституційним втручанням у приватне життя».

Кехо додав, що шерифи не отримали додаткових грошей або персоналу для обробки профілів у соцмережах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці червня Поліція Маямі запропонувала американцям здати зброю, щоб передати її для захисту України.

Майже 60% учасників опитування в «Дії» підтримали легалізацію зброї для особистого захисту в Україні.

Також під час війни в Україні більш ніж на третину зросла кількість злочинів, пов’язаних із застосуванням зброї.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі