Під час війни більш ніж на третину зросла кількість злочинів, пов’язаних із застосуванням зброї, повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

«Уже на сьогодні ми фіксуємо зростання на 37% кількості злочинів по Україні, які пов’язані саме із застосуванням вогнепальної зброї… Але ми маємо людям роз’яснити та провести червону лінію між захистом Батьківщини та злочином. За злочин мають усі відповідати, хто б це не був. Тим паче, якщо людина використовує ту зброю, яку отримала для відбиття збройної агресії росіян», прокоментував голова Нацполіції.

За його словами, дозволити використовувати зброю в перші дні війни було правильним рішенням, але зараз питання обігу зброї потребує врегулювання та контролю.

Він також додав, що в поліції обліковують трофейну зброю, яку росіяни залишили після відступу, і що вона не може бути на руках українців. Загалом налічують більше 10 тисяч одиниць зброї, що потрапила до цивільних «непідконтрольним чином».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку березня цивільним дозволили видавати вогнепальну зброю для боротьби з окупантами.

Також майже 60% учасників опитування в «Дії» підтримали легалізацію зброї для особистого захисту. Водночас, за даними соціологічного дослідження групи «Рейтинг», легалізацію зброї підтримують 58% українців, 39% проти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі