У червні українці почали частіше шукати роботу, ніж на початку весни, повідомляє OLX Робота. Кількість пошукових запитів зросла на 25–66%, залежно від вакансії.

Найбільше користувачі шукали роботу за такими спеціальностями: бариста (приріст 66%), няня та курєр (по 64%), охоронець (63%), різноробочий (61%) і прибиральниця (60%).

Роботодавці найчастіше шукають будівельників: у Києві кількість оголошень зросла втричі протии березня. Крім того, представникам професій у сфері логістики та будівництва в червні пропонують вищу платню, ніж у березні: облицювальники стали заробляти на 2 700 гривень більше, на 500 гривень побільшав дохід у водіїв таксі.

Також побільшало пропозицій для охочих працювати в call-центрах, сфері телекомунікацій, на клінінгу й робітничих спеціальностях. 


У Києві кількість вакансій скоротилася в 7,5 раза за три місяці війни, але з кінця квітня – початку травня попит на робочу силу почав відновлюватися.

Студентів і викладачів закладів професійно-технічної освіти звільнили від призову під час мобілізації в середині квітня 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі