У ГО «Україна без сміття» розповіли, що змінилося в роботі станції сортування під час війни.

Щоб скоротити видатки на аренду та зберегти команду, «Україні без сміття» довелося відмовитися від двоповерхового складу, де була розташована станція. Натомість відкрили «корнер» у стилі garage на задньому дворі сортувальної лінії. Через маленький простір нема куди поставити столи для сортування, але попри це станція працює.

Загалом показники «України без сміття» впали втричі через зменшення кількості відвідувачів і вторсировини. Деякі види вторсировини також припинили приймати через логістичні труднощі. Крім того, удвічі підвищилися ціни на спалювання сміття.

Зараз у команді працює 22 людини, 20 з яких перебувають у Києві, зокрема й на станції сортування. Також двоє членів команди загинули на фронті, захищаючи Україну.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Україна без сміття» – громадська організація, що працює у сфері поводження з відходами та просуває роздільний збір сміття. Вона має свою станцію сортування, яка розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25/4 (метро «Деміївська»).

На початку лютого «Україна без сміття» підвищила ціни на послуги, тоді ж планували відкрити ще одну сортувальну станцію на лівому березі Києва. З початком повномасштабного вторгнення РФ тимчасово припинила роботу, але в травні її відновила.

Також засновниця УБС Євгенія Аратовська розкритикувала новий закон про управління відходами. Докладніше про це редакція The Village Україна писала тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі