Україна уклала з Європейським Союзом «транспортний безвіз», повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Це означає, що українським перевізникам більше не потрібні спеціальні дозволи для в’їзду в ЄС. Заступник міністра інфраструктури Мустафа Наєм пояснював, що для перевізників підписання цієї угоди матиме таке саме значення, як скасування туристичних віз з країнами ЄС для громадян.

«Проблема, яка існувала роками та гальмувала наші експортні можливості, тепер вирішена», – написав Шмигаль.

Прем’єр зазначив, що завдяки угоді про лібералізацію вантажних автомобільних перевезень та рішенню ЄС про скасування мит і тарифів на товари з України український бізнес зможе зекономити десятки мільйонів доларів під час виходу на європейські ринки.

Крім того, Україна і ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За останні 5 років ЄС став основним торговельним партнером України. Товарообіг з країнами Євросоюзу у 2021 році становив більше 41%, а обсяг вантажоперевезень автомобільним транспортом збільшився майже на 42%.

За три місяці повномасштабної війни через блокування рф українських портів обсяг товарообігу з ЄС автомобільним транспортом зріс у декілька разів. Наприклад, імпорт пального збільшився в 15 разів, як порівняти з довоєнним часом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі