«Нова пошта» тестує відправлення посилок із поштоматів.

Тестування нової послуги проходить у Києві та триватиме до кінця червня. Вартість відправлення на час тестування становить 1 гривню.

Як зробити відправку посилки з поштомату:

  • оновити мобільний застосунок «Нової пошти». У розділі «Створити посилку» має з’явитися додатковий підпункт місця відправки – поштомат;
  • створити самостійно електронну накладну для посилки в застосунку;
  • самостійно вдома спакувати відправлення;
  • підійти до поштомату з посилкою, відкрити створену накладну та натиснути «Відкрити комірку»;
  • покласти в комірку запаковане відправлення без маркування. Посилку треба покласти не пізніше доби з моменту створення накладної, інакше система автоматично анулює електронну накладну, попереджають у «Новій пошті»;
  • підтвердити завантаження в мобільному застосунку;
  • закрити комірку. Після цього диспетчер отримає повідомлення про надходження нової посилки та спрямує виклик кур’єру, щоб той забрав відправлення.

Курєри будуть приїжджати до поштоматів кілька разів на день. Вони перевірятимуть належність паковання, роздрукують маркування, наклеять на посилку та відвезуть її до сортувального депо.

Якщо всі комірки обраного поштомата на момент створення накладної зайняті, то можна обрати інший найближчий поштомат із вільними комірками. За один раз можна покласти до поштомата кілька відправлень, але тільки в різні комірки.

Що можна та що не можна надсилати

Будь-які посилки вагою до 20 кілограмів, які містять книги, документи, взуття, іграшки, посуд, косметику, одяг, дрібну побутову техніку.

Не можна надсилати гроші, цінні папери, зброю, тварин, комах, продукти харчування, лікарські засоби й інші відправлення з терміном придатності до 5 діб і ті, що вимагають певного температурного режиму, відправлення брудні або з сильним запахом, наркотики й інші речі, заборонені законом.

Як запакувати посилку, щоб надіслати її з поштомата

Потрібно надійні, непошкоджені коробки, конверти для документів і пакети для одягу до 2 кілограмів. Також треба дбайливо пакувати крихке. У разі неправильного пакування курєр виправить ситуацію.

Після завершення тестування відправка з поштомата хочуть запровадити по всій країні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні зараз працюють 12 500 поштоматів «Нової пошти». Вони встановлені на вулицях, у під’їздах, магазинах, на заправках, ТРЦ.

На початку травня «Нова пошта» запустила перше мобільне відділення в контейнері. Пілотний проєкт почав працювати в селищі Стоянка під Києвом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі